Työterveyshuollossa muutoksia koronaviruksen vuoksi.

Uudenmaan Työterveys on myös poikkeustilanteessa asiakkaiden hyvinvoinnin ja jaksamisen tukena.

Lue lisää tiedotteestamme ja Koronainfo -sivulta.

AJANVARAUS JA ASIAKASPALVELU: avoinna ma-to klo 8.00 - 16.00, pe klo 8.00 - 14.00

Nurmijärvi, Klaukkala, Tuusula, Järvenpää, Mäntsälä ja Hyvinkää: 09 4131 0100

Karkkila, Lohja ja Vihti: 09 4132 0100

Kirjaudu varatulle videovastaanotolle tästä:    Kirjaudu

Tästä löydät ajankohtaisimmat tiedot korona-tilanteesta:

THL: Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19

THL: Sairasta lievät oireet kotona - terveydenhuolto auttaa vakavista oireista kärsiviä

Työterveyslaitos: Toimintaohje työntekijöille uuden koronaviruksen tartunnan ehkäisyyn

 

6.4.2020:

Ohje esimiehille ja työntekijöille koskien riskiryhmiä

COVID-19 koronaviruksen aiheuttaman taudin vakavammille muodoille alttiin työntekijän työskentely ja työturvallisuus.

STM on antanut 24.3.2020 ohjeen asiassa, jonka käytännön soveltamista tässä pyritään selventämään riskiryhmien osalta. Lue lisää.

•     •     •     •     •

24.3.2020:

Koronavirustiedote asiakkaille:

Työterveyshuollon varautuminen ja palvelutuotannon muutokset

Koronavirusepidemian aikana palvelemme asiakkaitamme lisäämällä työterveyshoitajien ja sairaanhoitajien neuvontapuhelinaikoja, jotka varataan soittamalla ajanvarausnumeroomme. Voitte myös olla suoraan yhteydessä omaan nimettyyn työterveyshoitajaanne.

Emme toistaiseksi ota toimipaikkojemme vastaanotoille henkilöitä, joilla on hengitystieoireita vaan palvelemme heitä etäyhteydellä. Näin suojelemme muita asiakkaita ja hoitavaa henkilöstöä tartunnalta.

Suosittelemme pohtimaan työpaikkanne sairauslomakäytäntöjä ja onko niitä tarpeen muuttaa. EK suosittaa ottamaan käyttöön ”oma ilmoitus esimiehelle” -käytännön epidemia-aikoina. Tällöin työntekijä voi jäädä sairastamaan kotiin omalla ilmoituksella ilman lääkärintodistusta esim. 3-7 päiväksi.  EK:n ohje

Työterveyshuollossa hoitaja voi kirjoittaa hengitystieinfektiossa sairaslomaa puhelinkeskustelun perusteella tai videoyhteydellä 3-9 päivää riippuen siitä, mitä työnantajan kanssa on sovittu. Hoitaja konsultoi tarvittaessa lääkäriä jatkotoimenpiteiden ja -sairausloman tarpeesta.

Työterveyshuollon palvelut ovat 25.3. alkaen saatavilla myös mClinic -videoyhteyksien välityksellä. Uusi nyt käyttöön otettava järjestelmä takaa tietoturvalliset etäyhteydet niin työkyky- kuin työterveysasioissa. Järjestelmä on kaikkien työterveyshuollon ammattilaisten ja asiantuntijoiden käytössä, myös työterveyspsykologien, työfysioterapeuttien ja ravitsemusterapeutin. Uudella videovastaanotolla sekä lisäämällä puhelinvastaanottoaikojamme pyrimme osaltamme tarjoamaan tukea yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen ylläpitämisessä.

Etävastaanoton käyttöönotto edellyttää täydennystä työterveyshuollon toimintasuunnitelmaan. Lisätietoja tästä saatte omalta työterveyshoitajaltanne.

Seuraamme jatkuvasti tilanteen kehittymistä ja terveydenhuollolle annettavia ohjeita.

Suosittelemme myös seuraamaan epidemiatilannetta ja toimenpidesuosituksia.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-yrityksille

Riskiryhmään kuuluvien työntekijöiden työnkuvan ja työtehtävät määrittelee työnantaja, joten ohjaamme työntekijän ensisijaisesti keskustelemaan esimiehen kanssa työnkuvasta. Jos työntekijä ei ole esimiehensä kanssa saanut asiasta sovittua, olemme työntekijän tullessa vastaanotolle tarvittaessa yhteydessä esimieheen. Työnantajan tai työntekijän pyynnöstä tehtävän työntekijän työkyvyn arviossa tehdään lausunto sopivuudesta.

Noudatamme THL:n ohjeistusta riskiryhmistä. Toimintakäytäntönä pidetään, että jos työntekijä on selkeästi riskiryhmässä, niin silloin suositellaan, ettei hän työskentele sellaisessa työssä, missä kohdataan hengitystieinfektioisia potilaita eli tartuntariski on selkeä. Muihin työtehtäviin työntekijä ei yleensä ole työkyvytön. Mahdollisuuksien mukaan suosittelemme kuitenkin etätyötä ja välttämään turhia kontakteja.

Toivomme muun toiminnan, kuten terveystarkastusten ja työkykyarvioiden, jatkuvan normaalisti, jos mahdollista. Työpaikkaselvityksiä ja muita sovittuja tapaamisia voidaan tehdä pientyöpaikoilla edelleen normaalisti tapauskohtaisesti sopimalla tai aloittaa selvityksen tekeminen etäyhteydellä. Tällöin myöhemmin epidemian laannuttua järjestetään työpaikkaselvityksen täydentämiseksi vielä lyhyt työpaikalla käynti työolosuhteiden havainnoimiseksi ja arvioimiseksi

•     •     •     •     •

28.2.2020:

Koronaviruksen ja muiden virusinfektioiden ehkäisy

Yleisesti paras tapa suojautua miltä tahansa hengitystieinfektiolta on noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Tutustu THL:n käsienpesuun ja yskimiseen liittyviin ohjeisiin.

Koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion. Oireita voivat olla yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky. Osa tartunnan saaneista voi myös saada keuhkokuumeen. Suurin osa sairastuneista saa kuitenkin vain lieviä oireita. Virustartunnan nopea tunnistaminen on tärkeää, jotta voidaan estää viruksen leviämistä.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos päivittää säännöllisesti tietoa koronaviruksesta, sen leviämisestä ja kansainvälisistä ohjeista:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Jos epäilet olleesi tekemisissä mahdollisesti virusinfektioon sairastuneen henkilön kanssa sekä saat kuumetta ja hengitystieoireita 14 vuorokauden kuluessa tapaamisesta, ota ensisijaisesti puhelimitse yhteyttä omaan terveyskeskukseesi tai terveydenhuollon päivystykseen. Sieltä saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen.

TOIMIPAIKAT

NURMIJÄRVI: Keskustie 5, 01900 Nurmijärvi

KLAUKKALA: Vaskomäentie 2, 01800 Klaukkala

TUUSULA: Koskenmäenpolku 4, 04300 Tuusula

JÄRVENPÄÄ: Sibeliuksenkatu 14, 04400 Järvenpää

MÄNTSÄLÄ: Mustamäentie 42, 04600 Mäntsälä

 

KARKKILA: Valtatie 26 E, 03600 Karkkila

LOHJA: Liessaarenkatu 3, 08100 Lohja

VIHTI: Nummenselkä 2, 03100 Nummela

HYVINKÄÄ: Sähkökatu 28, 05800 Hyvinkää

 

Copyright © 2018 Keski-Uudenmaan Työterveys Oy. All rights reserved.